KLIMAT
25 LAT

Klimatyzacja restauracji lub baru

Wymagania stawiane klimatyzatorom komfortu (dla restauracji):

  • cicha praca (poniżej 45 dB) z uwagi na komfort akustyczny,
  • duża wydajność powietrza i podwyższony spręż z uwagi na zasięg strumienia powietrza,
  • skuteczny filtr  jonizujący i polifenolowy usuwający nieprzyjemne zapachy,
  • sterownik naścienny,
  • odpowiednia dystrybucja powietrza (kanałowa lub bezpośrednia).

 

Preferowane rozwiązania sklepów i salonów:

  • klimatyzator typu Split wyposażony w inverterową jednostkę zewnętrzną współpracujący z jednostką wewnętrzną, w zależności od potrzeb, typu:
    • posdtropowa,
    • kasetonowa,
    • kanałowa.

Moc chłodnicza (cieplna) dla jednego pomieszczenia sklepowego wynosi: od 5 kW do 20 kW.

 

Prace instalacyjne obejmują:

  • wykonanie instalacji chłodniczej łączącej jednostkę zewnętrzną z jednostką wewnętrzną,
  • wykonanie instalacji zasilającej (jedno- lub trójfazowej) do jednostki zewnętrznej,
  • wykonanie instalacji sterowniczej pomiędzy jednostkami,
  • wykonanie instalacji odprowadzenia skroplin do kanalizacji,
  • wykonanie układu dystrybucji powietrza w przypadku jednostki kanałowej.

 

Możliwości techniczne

  • wydajność energetyczna klasy A,
  • energooszczędne sterowanie „ inteligentne oko”,
  • komfort cichej pracy,
  • usuwanie zapachów przy zastosowania filtrów jonizujących i polifenolowy,
  • łatwy serwis,
  • duży zakres mocy chłodniczej od 2,20 – 25,40 kW.

 

Rodzaje klimatyzatorów (klimatyzatory split, system multi):

  • jednostka zewnętrzna : konwencjonalna lub inverterowa,
  • jednostka wewnętrzna : naścienna, podstropowa, kasetonowa, kanałowa.